2021/06/15

Första planerade SBB starten avbruten

Då jag nu får många frågor kring min planerade Sverige-paddling med surfski (SBB), kommer här en kort återblick/uppdatering:

Kring årskiftet 2020/2021 beslutade jag att till sommaren 2021 göra en paddling utefter hela den svenska kusten enligt regelverket för HBB (Havspaddlarnas Blå Band). Då HBB snabbt fattade ett beslut att inte godkänna surfski som kajaktyp skapade jag, efter värdefull input från ett flertal surfskipaddlare, Surfskipaddlarnas Blå Band, SBB (som du kan läsa om här https://surfskipaddlarna.blogspot.com/2021/01/sbb-konceptet-borjar-ta-form.html)


Mina förberedelserna påbörjades med tänkt start månadsskiftet maj/juni. Nödvändiga inköp av utrustning gjordes samt specialbeställning av en surfski som skulle ha kapacitetet att lastas för en sådan tur men ändå vara förhållandevis snabb. Två rymliga packutrymmen med luckor skapades och skrovet förstärktes. Intresserade kan läsa mer om surfskin Mazu Fitness 575 Touring, Sport/River här: https://sportkajaker.se/index.html.

En envis ryggsmärta började bli mer och mer kännbar under vintern/vårens träningspass, men då jag tidigare haft sporadiska "ryggskott" vilka gått över efter ett eller två besök hos kiropraktor var jag övertygad om att så även skulle ske denna gång.

Tiden gick och förberedelserna gick planenligt förutom att ryggsmärtorna inte ville försvinna.


I maj hade surfskin kommit, alla inköpen var gjorda och planeringen helt klar. Ryggproblemen kvarstod dock och blev bara värre. Jag beslutade att uppsöka en läkare och fick remiss till magnetröntgen där det konstaterades att jag bl.a. hade dubbla diskbrock. Det blev således ingen SBB-start för mig detta år. Jag kommer att träffa en specialist om några veckor för den slutliga "domen" men det blir ingen mer paddling för mig denna sommar.

Beroende på hur min rehab går avser jag att göra ett nytt försök med en SBB-start nästa år. Vi får se hur det blir för min del, men jag hoppas att det även finns andra som antar utmaningen att köra SBB. Hur du anmäler dig ser du här: https://surfskipaddlarna.blogspot.com/p/anmalan.html

#surfski #surfskipaddlarnasblåband #sverigepaddling